İYİ Parti'de ortaya atılan '132 milyon liranın kayıp olduğu' iddiaları, partiyi sarsan bir skandala dönüştü. Yaşanan kriz sonrasında, İYİ Parti Mali İşler Başkanı Sedat Aksakallı, partinin mali bilançosunu açıklayarak kamuoyunu bilgilendirdi.

Aksakallı, basına gönderdiği yazılı açıklamada, partinin gelir ve giderleri hakkında gerçeği yansıtmayan haberlerin basında yer aldığını belirtti. Partinin merkez teşkilatının mali işlemlerinin 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu ve parti tüzüğü çerçevesinde yürütüldüğünü vurgulayan Aksakallı, yapılan harcamaların bu kanuna uygun olduğunu ifade etti.

Aksakallı, partinin kesin hesap özetinin kanuni süresi içinde Anayasa Mahkemesi'ne ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiğini belirtti. Ayrıca, partinin Anayasa Mahkemesi denetimine tabi olduğunu ve denetimin Sayıştay aracılığıyla gerçekleştirildiğini aktardı.

Meteoroloji'den 15 kente 'sarı kodlu' uyarı: Saat verildi, O illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den 15 kente 'sarı kodlu' uyarı: Saat verildi, O illerde yaşayanlar dikkat!

Yapılan harcamaların önceki yıllara ait denetimler sonucunda kanuna uygun bulunduğunu vurgulayan Aksakallı, kurumsal yönetim ilkeleri ve şeffaf bir görev anlayışı çerçevesinde, 1.1.2023-17.11.2023 tarihleri arasındaki gelir ve giderlere ilişkin özet bilançoyu kamuoyuyla paylaştı.

Ayrıca, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, 'kayıp 132 milyon' iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, partinin mali işlerinden sorumlu kişi olarak görev yaptığı dönemde 132 milyon lirayı bıraktığını ifade etti. Dikbayır, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve partiyi karalamaya yönelik olduğunu belirterek, hakkını sonuna kadar savunacağını vurguladı. Partideki dedikodu kazanının kaynadığını söyleyen Dikbayır, Genel Başkan'a yanıltıcı bilgiler getirildiğini ve bunların araştırılması gerektiğini ifade etti.