Mayıs ayında gerçekleşen Cumhurbaşkanı Seçimi öncesi, CHP'li Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adayı olmaları için destek veren İYİ Parti, bu iki ismin üzerini çizdi. İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Erhan Usta, yerel seçimlerde İmamoğlu ve Yavaş'a karşı yeni bir aday çıkarabileceklerini açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi öncesinde Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı desteklemişti. Ancak daha sonra Akşener, ittifaka karşı rest çekerek masayı devirmiş, ancak sonradan geri adım atarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmişti.

Bu süreçten sonra İmamoğlu ve Yavaş'a destek veren Akşener, sonraki dönemde bu iki ismin Kılıçdaroğlu'nu desteklemeleri üzerine şaşkınlık yaşamıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Becerileri Güçlendirecek Yeni Programı Başlatıyor: Zanaat Atölyeleri Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Becerileri Güçlendirecek Yeni Programı Başlatıyor: Zanaat Atölyeleri

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Afyonkarahisar'daki konuşmasının ardından İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Erhan Usta, tv100 kanalındaki bir programda dikkat çekici açıklamalar yaptı. Usta, yerel seçimlerde İmamoğlu ve Yavaş'ın karşısına yeni bir aday çıkarabileceklerini söyledi.

Bu gelişmelerle birlikte İYİ Parti'nin, İmamoğlu ve Yavaş'a yönelik tutumunun değiştiği ve yerel seçimlerde farklı bir adayla yola çıkabileceği ortaya çıktı.