Türkiye’de en fazla içilen ve satın alınan maden suyu markalarından “Beypazarı” olan İsviçre’den kritik bir rapor yayımlandı. İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu’nun açıkladığı veriler ışığında Beypazarı Maden Suyu’nda yüksek oranda “bor” yer aldığı tespit edildi.

Bu anlamda satışının ortadan kaldırılması ve tüketilmemesinin zararlı olduğu belirtildi.

Söz konusu raporda Beypazarı Maden Suyu’nun içerisinde yer alan “Bor”un insan sağlığına yönelik risk oluşturduğu, hamile bireylerde ise çocuk gelişimini olumsuz yönde etkilediği bilgileri aktarıldı.

İşte Beypazarı ile ilgili hazırlanan raporda yazılanlar:

“Genel uyarı: Çok yüksek bor içeriği

Beypazarı marka maden suyu

Resmi inceleme kapsamında maden suyundaki bor içeriğinin çok yüksek olduğu tespit edildi.

Federal Gıda Güvenliği Dairesi ve Veteriner İşleri (BLV), Beypazarı markasına ait maden suyunun tüketilmemesini öneriyor.

BAK-SAN GmbH şirketi markanın ürünü direkt olarak kaldırıldı, satıştan çekildi ve geri çağırma başlatıldı.

Beypazarı'ndan tarafından konuya yönelik henüz bir açıklama yapılmadı.

Beypazarı sahibi Niyazi Ercan ve Cemil Ercan kim.

CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli

1961 yılında Ankara’da doğan Niyazi Ercan, Gaziantep’ten ayrılarak çalışmak için Ankara’ya yerleşen Beypazarı Maden Suyunun kurucusu Cemil Ercan’ın oğlu. Şu an ikinci kuşak temsilci olarak Beypazarı Maden Suyu Yönetim Kurulu başkanlığı görevini yürütmekte. TED Ankara Koleji mezunu olan Niyazi Ercan, yükseköğrenimini makina üzerine tamamladı. 1984 yılında evlenen Niyazi Ercan evli ve iki çocuk babası.

Türkiye’nin ilk maden suyu üreticilerinden biri olan Ercan Ailesi 1957 yılında kurulduğunda 6000 şişe kapasiteli Beypazarı Maden Suyu, bugün 60 bin m2 kapalı alana kurulu ve sektörünün en büyüğü olma özelliği taşıyan tesisinde, saatte 300 bin şişe üretim deposuna sahip lider maden suyu şirketi olarak yer alıyor.

Niyazi Ercan, bugün 27 farklı ülkeye ihracat sağlıyor.

Niyazi Ercan, markanın ismini taşıdğı Beypazarı ilçesinin tanıtılmasına da büyük destek veriyor.

MANSUR YAVAŞ BEYPAZAR' LI 

Beypazarı aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın doğup büyüdüğü ve belediye başkanlığı olarak görev yapmış olduğu ilçe olarak yer alıyor.

Mansur Yavaş, 23 Mayıs 1955’te Ankara, Beypazarı’nda dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise eğitimini Beypazarı’nda tamamlayan Yavaş, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Askerliğini savcı olarak yaptı ve 13 yıl Beypazarı’nda serbest avukat olarak görev yaptı.

Siyasete ilgisi gençlik yıllarında başlayan Mansur Yavaş 1989-1994 yılları arasında Beypazarı Belediyesi Meclis üyesi yaptı. 1999-2009 yılları arasında da iki dönem Beypazarı Belediye Başkanı olarak görevlendirildi.

2009, 2014, 2019 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na aday olmuş ve 2019 ve 2024 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkanı olmaya hak kazandı.