Erdoğan, Nisan ayında başlatılan Yarısı Bizden kampanyasına 1 milyon 233 bin başvuru yapıldığını ve bu kapsamda 350 bin konut inşa etmeyi planladıklarını açıkladı. Deprem sonrası yapı stokunun hızla yenilenmesi gerekliliğine vurgu yaparak, Marmara'daki depremlerin aciliyeti ortaya koyduğunu ifade etti.

Erdoğan, aynı zamanda İstanbul'da belirlenen rezerv alanlarda 400 bin konut inşa ederek dönüşümü hızlandıracaklarını ve bu projelerin temellerine Gaziosmanpaşa, Bağcılar ve Pendik'te başlayacaklarını belirtti. Yıkım programının başlayacağını ve 17 yapıda 261 bağımsız birimin yıkımının gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.

 

Antalya'da Kreş Müdürü İki Çocuğa Şiddet Uyguladığı İçin Tutuklandı Antalya'da Kreş Müdürü İki Çocuğa Şiddet Uyguladığı İçin Tutuklandı

Toplamda 128 milyar lira kaynak kullanarak, 800 bin bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdiklerini vurgulayan Erdoğan, 31 milyon konut ve 5 milyon ticari alanın bulunduğu toplam 36 milyon bağımsız alanın 6 milyonunun risk altında olduğunu ve bu alanların 2 milyonunun acilen dönüşmesi gerektiğini açıkladı.

Son olarak, yaklaşan yerel seçimlere de değinerek, İstanbul'un hak ettiği hizmetlere kavuşması için 31 Mart seçimlerinin kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti ve İstanbul'u emanet bilip ona layıkıyla sahip çıkacak bir adayın yakında açıklanacağını ifade etti.