İstanbul'da ticari taksiler için taksimetre tarifeleri güncellenmeye başladı. UKOME'nin Pazartesi günkü toplantısında alınan kararla, taksi, minibüs ve okul servislerine yüzde 28.09 oranında zam yapıldı. Taksiciler, Bağcılar'daki merkezlerde taksimetrelerini güncellemek için sıraya girdi.

Zamlı Tarifelerin Detayları

Yeni tarifelere göre, İstanbul'da sarı taksilerin açılış ücreti 24,55 TL, kilometre başına ücreti 17,62 TL olarak belirlendi. İndi-bindi ücreti ise 90 TL'ye çıktı. Turkuaz ve VIP taksiler için de benzer şekilde zam oranları güncellendi. Taksimetre güncellemesi ortalama 5 ila 10 dakika sürüyor ve maliyeti 2.800 ile 3.200 TL arasında değişiyor.

Taksicilerden Tepkiler ve Beklentiler

Dünyanın En Sağlam Arabası Tesla Cybertruck Türkiye'ye Geliyor! İşte Fiyatı Dünyanın En Sağlam Arabası Tesla Cybertruck Türkiye'ye Geliyor! İşte Fiyatı

Taksimetre güncelleme merkezinde çalışan Evren Keskin, "Taksimetre güncellemeleri dün akşam itibarıyla başladı ve 13 Ocak'a kadar devam edecek. Güncelleme ücreti 2.950 TL. 12 Ocak'tan sonra zamlı tarifeler yürürlüğe girecek" dedi. Öte yandan, taksicilik yapan Hüseyin Durmuş ise, "İşlerimiz zor ilerliyor, yazın zam yapılmasını tercih ederdim" şeklinde konuştu.

Yeni Tarifeler

Zamlı taksimetre tarifeleri, 12 Ocak'tan sonra İstanbul'daki tüm taksilerde uygulanmaya başlayacak. Bu zam, hem taksicilerin gelirlerini hem de yolcu maliyetlerini etkileyerek, İstanbul'daki ulaşım sektöründe önemli bir değişikliğe yol açacak. Taksiciler ve yolcular, yeni tarifelerin etkilerini yakından takip ediyor.