İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde gerçeğe aykırı reçetelerle Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) yaklaşık 5 milyon lira zarara uğratıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma sonuçlandı. Yapılan operasyonlar neticesinde 3 doktor ve birkaç eczacının da bulunduğu 18 zanlı tutuklandı.

FED faizi 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu FED faizi 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma, gerçeğe aykırı reçetelerin SGK'ye fatura edilerek büyük bir kamu zararına yol açıldığı şüphesi üzerine başlatıldı. Soruşturma kapsamında yapılan araştırmalar sonucunda eski bir eczacı kalfasının organize ettiği, Beylikdüzü Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlarla iş birliği yapan bazı eczacıların, hastaları muayene etmeden yüksek miktarda değere sahip ilaçları gerçeğe aykırı şekilde reçeteledikleri ortaya çıktı.

Polis ve SGK başmüfettişlerinin incelemelerinde, hastaların kendileriyle ilgili yüksek fiyatlı reçetelerin düzenlendiği tarihlerde, hastane yakınlarında telefon bazı kayıtlarının olmadığı belirlendi. Yapılan kamera kayıtları da, eski eczacı kalfasının, hastaların kimlik numaralarını içeren bir listede doktorun sekreteriyle görüşerek seri bir şekilde gerçeğe aykırı ilaç reçetesi yazdırdığını gösterdi.

Soruşturma kapsamında yapılan detaylı incelemede, sahte reçetelerle ilgili olarak doktorlar, eczacılar ve "sözde hastalar" arasında banka hesapları üzerinden maddi ilişkiler tespit edildi. Sahte reçetelerle ilgili bazı kişilerin ise kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek herhangi bir devlet hastanesinde muayene olmadıklarını, ilaçları kullanmadıklarını ve maddi menfaat sağlamadıklarını iddia etti.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon sonucunda İstanbul ve Düzce'de 39 zanlı gözaltına alındı. Şüphelilerden 18'i, Büyükçekmece Adliyesi'nin kararıyla tutuklandı, 21 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.