İstanbul'da trafiği rahatlatmak amacıyla Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, kara yolundaki tüm bağlantı gişeleri kaldırılacak. Yeni Şafak'a konuşan Uraloğlu, "Serbest Geçiş Sistemi'yle yol kesimlerindeki gişe adalarını ve kanopileri kaldırarak vatandaşlarımızın hızlı geçişini sağlayacağız" dedi.

Bu kapsamda, İstanbul'da kullanılmaya başlanan Serbest Geçiş Sistemi'nin devreye alındığı belirtildi. Gişe şerit seçme zorunluluğu ve hız düşümü nedeniyle gişeler öncesinde oluşan trafik akış düzensizliğini ortadan kaldırmak amacıyla, Samandıra, Avcılar, Ispartakule, Hadımköy gibi yol kesimlerindeki gişe adalarının ve kanopilerinin kaldırılacağı ifade edildi. Böylece, vatandaşların hızlı ve güvenli bir şekilde geçiş yapmalarının sağlanması amaçlanıyor.

Ayrıca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Hasdal Kavşağı-İstanbul Havalimanı arasında ülkemizin ilk Kooperatif Akıllı Ulaşım Sistemleri uygulama ve test koridorunu oluşturacaklarını açıkladı. Bu sistem, araçların birer algılayıcı olarak kullanılarak trafik güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Diğer bir önemli gelişme olarak, İran ile Türkiye arasındaki demir yolu taşımacılığının ana altyapısını oluşturmak üzere Çerçeve Anlaşması hazırlandığı belirtildi. Bu anlaşma, iki ülkenin kontrol makamları, sınır geçişi üzerinde trafikle ilgili faaliyetler ve sınır mübadele garındaki hizmetler gibi birçok konuyu içermektedir.

Ayrıca, Aydın-Denizli Otoyolu'nun bu yılın son çeyreğinde hizmete sunulması hedefleniyor. Bu otoyol, Aydın ve Denizli bölgelerini Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'ya bağlayarak ulaşım altyapısını güçlendirecek.

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Son olarak, Çukurova Havalimanı'nın üst yapı inşaatları devam ediyor ve tamamlandığında Mersin, Adana, Tarsus ve Osmaniye bölgelerine hizmet verecek. Projenin tamamlanmasıyla Türkiye ekonomisine ve bölgesel kalkınmaya büyük katkı sağlanması bekleniyor.