İstanbul Valisi Davut Gül 2023 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısına başkanlık etti. Toplantıda Val Gül önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıya, İstanbul'daki belediye başkanları, il ve ilçe müdürleri gibi üst düzey yetkililer katıldı.

711 milyar liralik proje

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul'da yürütülen projeler ile ilgili "2023 yılının ikinci döneminde yatırımcı bölge ve il kuruluşlarının yatırımları hakkında bazı sayısal verileri paylaşan Gül, “İlimizde finansman kaynağı; Genel Bütçe, Özel Bütçe, Mahalli İdare, KİT bütçelerine dayanan bin 329 proje uygulanmaktadır. Bu projelerin toplam tutarı 711 milyar lira civarındadır. Önceki yıllar harcaması 245 milyar lira, yılı ödeneği 69 milyar lira, harcama tutarı ise 26 milyar liradır. 2023 yılının ikinci döneminde nakdi gerçekleşme oranı yüzde 38 olup 68 proje tamamlanmıştır. 2024 yılı yatırım tekliflerine ilişkin olarak 3 yatırımcı kuruluşun 2024 yılı yatırım teklifinin olmadığı, 21 yatırımcı kuruluşun yatırım tekliflerinin henüz belli olmadığı ve 18 yatırımcı kuruluşun ise 2024 yılı yatırım programına teklif edilen toplam proje sayısının 175, toplam proje tutarının 24 milyar ve 2024 yılında öngörülen yatırım tutarı ise yaklaşık 10 milyar lira olarak belirlenmiştir" diye açıklama yaptı.

Toyota, dolgun maaşla 1000 işçi ve personel alımı yapacak Toyota, dolgun maaşla 1000 işçi ve personel alımı yapacak

Birinci öncelik deprem

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul'daki deprem tehlikesi ile ilgili “Her kurumumuzun birinci önceliğinin Deprem olması gerekiyor ve her kurumumuzun fiziki yapıları başta olmak üzere kurumsal kapasitelerini bu anlamda yükseltmesi gerekiyor. Bizim deprem olduktan sonra yaraların sarılmasına değil koruyucu önleyici tedbirleri alarak riski azaltarak bu süreci yönetmemiz gerekiyor. Başta belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız olmak üzere her bir kurumun birinci önceliğinin deprem olmasını istirham ediyoruz" şeklinde konuştu.