Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Hafta Sonu Hava Durumu

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da cumartesi günü başlayacak sağanak yağışlar, pazar sabah saatlerine kadar sürecek. Bu süreçte rüzgarın fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Yağışların yer yer kuvvetli olacağı ve sıcaklıkların 14 ila 18 derece arasında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteorolojik Değerlendirmeler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük hava tahmini raporuna göre, Türkiye genelinde 10 Mayıs Cuma gününden itibaren yağışlı hava etkili olacak. İstanbul'da sağanak, Ankara ve İzmir'de ise gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. 9-15 Mayıs haftasında hava sıcaklıklarının genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği, hafta sonunda ise yurt genelinde sıcaklıkların azalarak yer yer mevsim normalleri altına düşeceği öngörülüyor.

Fırtına ve Toz Taşınımı Uyarısı

İstanbul Valiliği de, İstanbul ve çevresinde beklenen fırtına ve toz taşınımı konusunda uyarılarda bulundu. Fırtınanın cumartesi öğle saatlerinde etkisini yitirmesi beklenirken, Marmara bölgesinde rüzgarın cuma öğle saatlerinde doğu ve kuzeydoğudan fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Beklenen toz taşınımının ise pazar sabah saatlerinde sona ereceği belirtildi.