Hürjet , Samsuna Gidiyor Hürjet , Samsuna Gidiyor

İstanbul'un Çağlayan semtinde bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde bugün yaşanan terör saldırısı, şehirde paniğe neden oldu. Saldırıda terör örgütü DHKP/C üyesi olduğu tespit edilen Emrah Yayla ve Pınar Birkoç, silahlarla saldırarak birçok kişinin yaralanmasına ve  bir kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu.

Polis ekipleri, saldırganları etkisiz hale getirirken, yapılan incelemelerde saldırganların yanında patlayıcı düzenek, plastik kelepçe, 48 mermi ve örgütsel dokümanlar bulundu. Emrah Yayla'nın daha önce bombalı eylem hazırlığı yaparken 2017 yılında Ankara'da yakalandığı ve 14 yıl ceza aldığı belirtilirken, diğer saldırgan Pınar Birkoç'un da DHKP/C'ye yönelik bir operasyonda 2017'de yakalandıktan sonra 2020'de serbest bırakıldığı ifade edildi.

Saldırı sonrasında polis, saldırgan Pınar Birkoç'un ablası ve kardeşi ile birlikte bazı şüphelileri gözaltına aldı. Ablasının "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılandığı davaya katılmak üzere adliyeye gittiği öğrenilen Necmiye Birkoç ile diğer izleyicilerin gözaltına alındığı belirtildi. Mahkeme heyeti, duruşmayı 2 Nisan'a erteledi.