Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Uzmanları, Gazze'de kadın ve kız çocuklarını hedef alan sistematik cinsel saldırılar, şiddet, işkence ve yargısız infazlar için acil eylem çağrısında bulundu. BM uzmanları, Gazze'deki Filistinlilere yönelik devam eden şiddet olaylarını kınadı ve özellikle kadın ve çocukların hedef alındığı bu saldırıların uluslararası toplumda büyük endişe yarattığını belirtti.

Uzmanların raporlarına göre, son yedi ay içinde Gazze Şeridi'nde çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 390'dan fazla ceset bulundu. Bu cesetlerin çoğunun işkence gördüğü ve yargısız infazlara kurban gittiği, hatta bazılarının diri diri gömüldüğüne dair kanıtlar bulunuyor.

Çatışmalar sırasında 34.488 Filistinlinin öldürüldüğü, bunların 14.500'ünün çocuk ve 9.500'ünün kadın olduğu tespit edildi. Ayrıca 77.643 kişinin yaralandığı, kayıp veya enkaz altında kalanların yarısının da kadın ve çocuk olduğu tahmin ediliyor. Her gün ortalama 63 kadının hayatını kaybettiği ve 17.000 çocuğun yetim kaldığı belirtiliyor.

Gazze'deki sağlık hizmetlerine erişimin büyük oranda kısıtlandığı bildirildi. Hamile ve emziren kadınlar ile yeni doğan bebeklerin sağlık sorunları yaşadığı ve elektrik kesintileri nedeniyle yüzlerce bebeğin kuvözlerde hayatını kaybettiği vurgulandı.

Sibergöz - 39 Operasyonlarında 74 Şüpheli Yakalandı Sibergöz - 39 Operasyonlarında 74 Şüpheli Yakalandı

BM uzmanları, İsrail'in gözaltına alınanlar da dahil kadın ve kız çocuklarına yönelik cinsel saldırılarının, temel insan haklarını hiçe sayarak gerçekleştirildiğini ve uluslararası insancıl hukuk çerçevesinde kabul edilemez olduğunu belirtti.