Türkiye'de artan gerilim sonrası harekete geçildi

İsrail'in Gazze'deki bir sağlık kuruluşuna yönelik eyleminin yankıları devam ederken, Türkiye genelinde çeşitli protesto gösterileri düzenlendi. Bu durum, İsrail hükümetini Türkiye'de bulunan vatandaşları için harekete geçmeye zorladı. İsrail Ulusal Güvenlik Bürosu, yaşanan son olaylar neticesinde güvenlik endişelerini dile getirerek, Türkiye'de bulunan İsraillilere en kısa sürede ülkeyi terk etmeleri yönünde çağrıda bulundu.

Özel seferlerle tahliye başlatıldı

İsrail vatandaşlarının güvenli bir şekilde ülkelerine dönüş yapabilmeleri için harekete geçen Arkia Havayolları, özel bir sefer düzenleyerek İstanbul'a iniş yaptı. Akşam saatlerine doğru İstanbul Havalimanı'na varan Embraer E195 tipi uçak, Türkiye'yi terk etmek isteyen yolcuları taşıyacak. Yolcular, gerekli işlemleri tamamladıktan sonra güvenlik kontrolünden geçirilerek uçağa alınacaklar.

Ticaret Bakanı Bolat: Fahiş fiyatta kapatma cezası da uygulanacak Ticaret Bakanı Bolat: Fahiş fiyatta kapatma cezası da uygulanacak

İki havayolu şirketi, iki sefer Arkia Havayolları tarafından gerçekleştirilen IZ1036 sefer sayılı uçuşun 19.30'da havalanması planlanırken, vatandaşların evlerine güvenli bir dönüş yapabilmeleri adına bir diğer İsrail havayolu şirketi olan El Al Havayolları'nın da ekstra bir sefer düzenlediği belirtildi. El Al'a ait olan ikinci uçağın ise yaklaşık olarak 22.00 sıralarında İstanbul'a ulaşması bekleniyor.