Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak

Memiş, YouTube kanalında yaptığı açıklamada, ekonomi yönetimi ile piyasa arasındaki gerilime dikkat çekti. Dolar kurunun 32.20 TL olduğunu ve 40-45 TL arasında bir beklentisi olduğunu belirtti. Ayrıca, Avro için de 50 TL beklentisinde olduğunu ifade etti. Memiş, ekonomi yönetiminin döviz kurlarının yükselmesine müsaade etmeyeceğine dair açıklamalarına karşın, piyasanın bu beklentileri aştığını dile getirdi.

Altın fiyatlarındaki yükseliş eğilimi

Altın fiyatlarına ilişkin tahminlerde bulunan Memiş, ons altının ve gram altının yıl içinde rekor seviyelere ulaşacağını dile getirdi ve "Bu sene 3 bin lirayı göreceğiz" diyerek, altın fiyatlarının orta ve uzun vadede sürdürülebilir bir yükseliş trendi izleyeceğini belirtti.

islam memis altın

Ekonomi yönetimi ve piyasa arasındaki gerilim

Memiş, ekonomi yönetiminin döviz kurları ve enflasyon hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılığının, piyasa beklentileri ile çatıştığını vurguladı ve bu durumun, hem döviz kurları hem de altın fiyatları üzerinde baskı yaratabileceğine işaret etti.