Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıları bu hafta yaşanacak önemli gelişmelere karşı uyararak, bazı noktalara dikkat çekti. Memiş'in açıklamalarına göre, yüksek enflasyon verileri ülkelerde "Enflasyon geri döndü" yorumlarına neden olabilir. Ancak bu durumun beklenen bir gelişme olduğunu ifade ederek, enflasyonun 2024'ün ortalarına kadar yüksek seviyelerde seyredeceğini ve Fed'in faiz indirimlerine yeniden başlayacağını söyledi.

Konya'da takılan Fenerbahçe şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı Konya'da takılan Fenerbahçe şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı

Borsa İstanbul'un BIST 100 endeksi hakkında ise Memiş, geçtiğimiz haftayı 7,400 puandan tamamladığını ve yıllık bazda yükseliş trendinde olduğunu belirtti. Ancak kâr satışlarının gelmeden önce dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Kendisini "kenarda beklemeyi tercih edenlerden" olarak tanımlayan Memiş, riskin dağılması ve sağlıklı bir piyasa oluşması için beklemeyi önerdi. Doların yükselmesinin borsayı da etkileyebileceğine dikkat çekti ve BIST 100 endeksinde 7,250-7,550 puan aralığını takip edeceğini söyledi.

Döviz piyasalarında ise Memiş, dolar/TL kuru için TCMB'nin faiz toplantısının yaklaştığına dikkat çekerek, ağustos ayı için 27,50 lira seviyesinin beklentisi olduğunu ifade etti. EUR/USD paritesinde ise 1,0850-1,1020 bant aralığının takip edileceğini belirtti. Ons altın, ons gümüş ve dolar endeksi konusunda da önemli değerlendirmelerde bulunan Memiş, yatırımcıları bilgilendirdi.

Son olarak, Memiş, dolar/TL kuru ile dolar endeksi arasındaki ilişkiyi anlamak ve bu faktörleri birbirinden ayırt edebilmek için dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, bu sayede doğru yatırım kararları alınabileceğini belirtti.