Ekonomi ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TV100'deki köşesinde borsa, altın ve döviz piyasalarını değerlendirdi. Ancak yaptığı değerlendirmelerin yatırım tavsiyesi olmadığını vurguladı.

Memiş'in tahminleri şu şekilde:

Piyasalar şu anda dar bant aralığında oyalanıyor. Küresel merkez bankalarının açıklamaları oldukça coşkulu ancak bu coşku henüz küresel enflasyon tarafında hissedilmiyor. Ancak ilerleyen dönemlerde hissedileceği bekleniyor.

Küresel merkez bankaları ile piyasa arasında gergin bir bekleyiş sürüyor. Piyasa yeni bir bahane veya hikaye arayışında ve aşağı ya da yukarı yönlü bir kırılma henüz gözlenmiyor. Fed üyeleri arasında da faiz indirimi konusunda görüş ayrılıkları bulunuyor, bu da yatırımcıları yazı-tura moduna sokuyor.

Temmuz'a kadar piyasalarda durumun böyle devam edeceği öngörülüyor. Bu süreçte biriktirme ve alım zamanı olarak görülüyor. Özellikle uzun vadeli getiri hesaplanarak risk dağılımı için en az 4 çeşit enstrümanın tercih edilmesi öneriliyor.

Banu Parlak, Dilan ve Engin Polat Hakkındaki Şikayetinden Vazgeçti Banu Parlak, Dilan ve Engin Polat Hakkındaki Şikayetinden Vazgeçti

Bist100, Dolar/TL, EUR/USD gibi önemli piyasa verileri incelendiğinde belirli seviyelerin altında ve üstünde hareket edildiği gözlemleniyor.

Memiş, kişisel tavsiyesini "Olanı sahip çıkar, düşüş devam ettikçe al-bekle yapardım." şeklinde belirtti. Bu stratejiye göre, piyasalarda yaşanan düşüşlerde alım yaparak beklemek uygun görünüyor.