Yasal olmayan platformlar, genellikle yüksek ücretlerle sunulan dizi, film veya spor müsabakalarını çok daha ucuza kullanıcılara sunuyor. Bu durum, hem içerik sağlayıcılarına hem de ülke ekonomisine zarar veriyor. Yasal platformlar üzerinden yapılan ödemeler, vergilendirme yoluyla ülkenin ekonomik döngüsüne katkıda bulunurken, kaçak yayınlar bu süreci olumsuz etkiliyor.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 Emniyet görevlisi gözaltına alındı Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 Emniyet görevlisi gözaltına alındı

Adli Soruşturma Tehlikesi

TRT Haber'e açıklamada bulunan Avukat Müge Doğan, internet üzerinden yasal olmayan yayın yapan ve bu yayınlara erişim sağlayanların, Ceza Kanunu kapsamında suç işlemiş sayıldığını belirtiyor. Doğan, "Karşılıksız menfaat sağlama" suçu olarak değerlendirilen bu eylemler için hem yayın yapanlar hem de izleyenler için 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğünü ifade etti.

Sadece Yayın İzlemekle Kalmayabilirsiniz

Kaçak yayın hizmetleri genellikle kullanıcılarından ödemeyi kişisel banka hesaplarına IBAN aracılığıyla yapmalarını istiyor. Bu ödemelerin, terör veya suç örgütleriyle ilişkili hesaplara gitmesi durumunda, kullanıcılar daha büyük yasal problemlerle karşı karşıya kalabiliyor. Ödemeler genellikle herhangi bir açıklama olmaksızın yapıldığı için, para aktarımı yapılan kişilerin olası terör bağlantıları, hesap hareketlerinin incelenmesiyle ortaya çıkabilir ve kullanıcılar kendilerini adli bir soruşturmanın içinde bulabiliyor.