Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmenlerimize karşı şiddet olaylarına asla sessiz kalmadık, kalmayacağız. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmenlerimize karşı şiddet olaylarına asla sessiz kalmadık, kalmayacağız.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) için başvurular 29 Mayıs-16 Haziran tarihleri arasında alındı. Sınava 5, 6, 7, 8. sınıflar ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri katılabiliyor.

Sınavın yapılacağı tarih açıklandı ve İOKBS, 3 Eylül 2023 Pazar günü Türkiye saatiyle 10.00'da gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları ise 22 Eylül 2023 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden duyurulacak.

Öğrencilere verilen burs miktarı da belirlendi. 2023 yılı Ocak ve Haziran ayları arasında bursluluk ücreti 863 TL olarak belirlendi. Önümüzdeki Temmuz ayından itibaren yeni burs ücretleri duyurulacak.

Son olarak, 2022 yılında yapılan son zamlarla bursluluk ücreti yüzde 40 artırılarak 663 TL'ye yükselmişti. 2023 yılı itibarıyla ise öğrencilere sağlanan burs miktarı 863 TL olacak.

Bursluluk sınavı, maddi durumu yetersiz öğrencilere eğitim hayatlarında destek sağlamak amacıyla düzenleniyor. Burslar, öğrencilerin eğitimlerine devam ederken maddi yüklerini hafifletmeye ve eğitimlerini sürdürebilmelerine yardımcı oluyor.