Seçimlerin kaybedilmesinin ardından CHP'de başlayan 'değişim' sesleri gün geçtikçe alevlenmeye devam ediyor. Önceki gün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığında gerçekleştiği öğrenilen toplantıya CHP'deki üst düzey isimlerin katıldığı görüntülerin sızdırılması gündem oldu.

 Yayınlanan görüntülerde Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki toplantıda Grup Başkanı Özgür Özel, Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Parti Meclisi Üyeleri Tekin Bingöl, Onursal Adıgüzel ve Bülent Tezcan ve CHP’nin eski Grup Başkanvekili Engin Altay'ın yer aldığı görüldü.

Kulislerden edinilen bilgiye göre; CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu önceki gece yaşanan sürpriz toplantıyı dün sabah bir MYK üyesinden öğrendi. Sabah erken saatte Kılıçdaroğlu’nu durumdan haberdar eden MYK üyesi, CHP liderine sızdırılan toplantı kaydını da izletti. Kılıçdaroğlu’nun tepkisinin ne olduğuna ilişkin CHP kurmayları “nutku tutuldu” ifadesini kullandı. 

Gözler altın ve dolar piyasasında: Yeni yol haritası belli oldu Gözler altın ve dolar piyasasında: Yeni yol haritası belli oldu

“Parti meselelerinin bu şekilde tartışılmasının ağır sonuçları olur” görüşünün dillendirildiği MYK toplantısında bazı  üyeler, Özgür Özel ve Gökhan Günaydın’ın istifalarını istedi.

CHP liderinin ise “bakarız arkadaşlar” demekle yetindiği konuşuluyor. Kulislere Kılıçdaroğlu’nun “Daha önce iki kez istifalarını istedim ama etmediler” dediği iddiası da kulislere sallarken toplantı sonrası Milliyet’e yapılan değerlendirmelerde, “Genel Merkez’de konuyu büyütmeme” eğiliminin hakim olacağı öğrenildi.

CHP kulislerinde Özel ve Günaydın’ın istifasının istenmesi halinde parti grubunda konunun verilecek bir güvensizlik önergesi ile güvenoylamasına dönüşebileceği, bunun da siyasi açıdan risk oluşturabileceği konuşuluyor.