İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran Aydın Coşkuntürk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Metro İstanbul yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Coşkuntürk, sosyal alan ve duraklara şirket ismi verilerek gelir elde edilmesine yönelik hazırladığı projenin izni olmadan ve telif hakkı ödenmeden hayata geçirildiğini iddia etti.

Başvurusunda, belediyelerin sosyal alanlarına reklam verilmesi projesinin tescillendiğini ve kendisine ait olduğunu belirten Coşkuntürk, bu projenin belediyelerin gelir elde etmesi için iktisadi bir proje olduğunu aktardı. Ancak projenin izinsiz olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konulduğunu öne sürdü.

Bitcoin'in Fiyatı Düşmeye Devam Ediyor! Analistler Uyarıyor Bitcoin'in Fiyatı Düşmeye Devam Ediyor! Analistler Uyarıyor

Dilekçesinde, sokak, cadde, metro durakları, otobüs durakları, park ve bahçeler gibi sosyal alanların ürün isimleriyle birlikte veya tamamen ürün adıyla anılması ve belediyelerin reklam verenlerle yapacakları sözleşme neticesinde gelir elde edecekleri ifade edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu projeyi izinsiz ve telif hakkı ödemeden kullandığı iddia edilerek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Metro İstanbul A.Ş'nin bazı yöneticilerinin cezalandırılması talep edildi.

Savcılığın bu şikayet üzerine soruşturma başlattığı belirtilirken, Coşkuntürk adliyede yaptığı açıklamada, projenin telif haklarının kendisine ait olduğunu ve İBB tarafından izinsiz kullanıldığını ileri sürdü. Projenin defalarca İBB'ye sunulduğunu ancak izinsiz kullanımının suç olduğunu ifade etti.