MEB, Yurt Dışına Burslu Öğrenci Gönderme Çalışmalarına Başladı MEB, Yurt Dışına Burslu Öğrenci Gönderme Çalışmalarına Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti'li İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin kesin ihraç talebiyle parti disiplin kuruluna sevk edilmesi hakkında açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, konuyla ilgili soruya, "Başka partinin içinde yürüyen süreçlerle ilgili konuşmam." yanıtını verdi.

İstanbul'da bir otelde düzenlenen bir etkinliğe katılan İmamoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun'un açıklaması doğrultusunda gelişen olaya ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İmamoğlu'nun, bu durumda yorum yapmamak için tercih ettiği açıklama, siyasi çekişmeler ve partiler arası ilişkilerin karmaşıklığına işaret etti.

Öte yandan, İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin disipline sevk edilme sebebi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın görevinden istifa etmesi ve daha sonra diğer meclis üyeleri tarafından tekrar göreve seçilmesiydi. Bu durumun parti içindeki disiplin kurallarına aykırı bulunması nedeniyle ihraç talebi ortaya çıkmıştı.