Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, Kaymakam Burak Akeller'in cuma namazı için gittiği Kuba Camii'nde imam M.K.'yı mikrofonla darbettiği iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Kaymakam Akeller, olayın ardından yaptığı açıklamada, cami imamının şehitlerle ilgili rahmet duasını okumaması üzerine tepki gösterdiğini belirtti.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayın adli ve idari tahkikatının başlatıldığı ifade edildi. Sosyal medya ve sendikaların olaya dair yayınları üzerine kamuoyunda geniş bir yankı bulan olay, şehitlerin anısının hutbede okunmamasıyla ilgili bir hassasiyeti gündeme getirdi.

Okul müdürü yüksek kar vaadiyle onlarca öğretmeni dolandırdı! Okul müdürü yüksek kar vaadiyle onlarca öğretmeni dolandırdı!

Kaymakam Akeller, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her hafta okunması gereken hutbede, bu hafta şehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duası vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı, ben de hutbeden sonra dışarıda kendisine yüksek sesle tepki gösterdim" dedi. İmamın iddiasına göre, baskı nedeniyle şehitlere ayrılan bölümü okumadığı belirtildi.

Kaymakam, iddiaları reddederek, "Ben devleti temsil eden biri olarak kimseyi darbetmedim. Olayı İl Valimize aktardım" şeklinde konuştu. İmam M.K.'nın darp raporu aldığı, ancak raporda iddia edilen darpın olmadığı belirtildi.