Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, personelinin maaş promosyonu konusunda yeni bir anlaşma imzaladı. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen promosyon ihalesi, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit'in başkanlığında tüm eğitim sendikaları ve paydaşların katılımıyla yapıldı.

Kurban Bayramı İkramiyeleri Emeklilere Ne Zaman Yatacak? Kurban Bayramı İkramiyeleri Emeklilere Ne Zaman Yatacak?

Bu anlaşma, Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin maaş, ek ders, fazla mesai, ikramiye ve diğer özlük haklarının banka aracılığıyla ödenmesini içeriyor. Önceki promosyonlu maaş ödeme protokolünün sona ermesiyle birlikte yapılan yeni banka promosyon ihalesine katılan bankaların teklifleri, eğitim çalışanlarının beklentilerini karşılayacak düzeyde değildi ve ihale iptal edilmişti.

Yenilenen maaş promosyon ihalesi, tekrar Mehmet Yiğit'in liderliğinde ve eğitim sendikalarının temsilcileri ile paydaşların gözetimiyle gerçekleştirildi. Bu ihaleyi 14.300 lira teklif veren bir banka kazandı. Ancak, promosyon miktarı daha sonra yapılan görüşmeler sonucunda 15 bin liraya yükseltildi.

Bu yeni anlaşma çerçevesinde, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli önümüzdeki 3 yıl boyunca maaş, ek ders ve diğer ek ödemelerini anlaşmalı bankadan alacaklar. Sözleşme şartlarına göre, ilgili banka 3 yıllık promosyon ücretini peşin olarak, tek seferde öğretmenler, memurlar ve diğer çalışanların hesaplarına aktaracak.