Türkiye'de ikinci el otomobil piyasasında yaşanan durgunluk, fiyatları ortalama yüzde 30 düşürdü. Oto galerici sektörü temsilcileri, piyasadaki durgunluğun bir süre daha devam edeceğini ve fiyatların yüzde 35'e kadar gerileyeceğini öngörüyor. Son üç ay içinde meydana gelen yüzde 30'luk fiyat gerilemesinin, talepteki düşüşten kaynaklandığı belirtildi.

Emekli maaşlarına temmuz zammı: İşte beklenen rakamlar Emekli maaşlarına temmuz zammı: İşte beklenen rakamlar

Oto galerici Yılmaz Kebapçı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Fiyatlar hızlı bir şekilde aşağı iniyor. Şu anda köpük kalktı diyebiliriz. Bunun sebeplerinden bir tanesi stokçuların aradan çıkması ve talep de büyük oranda düştü. Şu anda fiyatlardaki gerileme yüzde 25-30 arasında değişiyor. Sıfır araçlarda da ilan yoğunluğu olmaya başladı. Elinde olanların çoğu yatırım için almıştı şimdi ise satmak istiyor. Bunun nedeni ise faiz oranlarının artması" dedi.

Oto galerici Gökhan Ardeşen ise üç aydır devam eden durgunluğun hızla sona ermeyeceğini ve fiyat düşüşlerinin yüzde 35'e kadar devam edebileceğini belirtti. Ardeşen, "Fiyatlardaki düşüş ortalama en yüksek seviyeden yüzde 30 geri geldi. Bu durumun önümüzdeki dönemlerde de yüzde 35'lere kadar gerileyeceğini düşünüyoruz. Talep ise eskiye göre çok fazla yok. Yatırım için lüks araç alan vatandaşlar araçlarını elden çıkartmak istiyor. Yatırımcı oldukları için faize yöneliyorlar. Bununla birlikte sıfır araçlarda yapılan kampanyalar nedeniyle de aracını satıp model yükseltmek istiyorlar" şeklinde konuştu.