Kar yağışının etkili olduğu illerde eğitime bir gün ara verildi. Trabzon'da yaşanan buzlanma riski ve Hakkari'de devam eden kar yağışı nedeniyle eğitim durdu.

Bakan Şimşek'ten köprü ve otoyol zammı açıklaması Bakan Şimşek'ten köprü ve otoyol zammı açıklaması

İki ilde alınan kararlar şu şekilde;

Trabzon

 Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, kar yağışının etkili olduğu kentte tüm mahalle yollarının açık olduğu belirtildi. Ancak, meteorolojik raporlara göre gece buzlanma riski bulunduğu için Trabzon'daki tüm ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde yarın sadece taşımalı eğitim yapan öğrenciler için eğitime ara verildi. Açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de aynı gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

Hakkari

 Hakkari Valiliği ise olumsuz hava şartları nedeniyle 15 Ocak Pazartesi günü il genelinde yüksek öğretim kurumları hariç, kreş, anaokulu, ilk ve orta dereceli eğitim kurumları ile özel öğretim kursları, Halk Eğitimi ile Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde eğitime ara verildiğini açıkladı. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.