Bankacılık sektöründe toplam mevduatın azalmasına bağlı olarak, ihtiyaç kredisi faizlerinde ve diğer faiz oranlarında sert bir yükseliş gözlendi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) açıkladığı verilere göre, faiz oranlarındaki bu artışlarla birlikte, özellikle ihtiyaç kredisi faizi rekor seviyelere ulaştı.

29 Mart tarihine kadar olan haftada, bankacılık sektörünün toplam mevduatı önceki haftaya göre yaklaşık 91,8 milyar lira azalarak 15 trilyon 923,2 milyar liraya geriledi. Bu dönemde, ihtiyaç kredi faizi yüzde 86'yı aşarak rekor seviyeye yükselirken, ticari kredi faizi de yüzde 66'yı aştı. Aynı zamanda, TL mevduat faizi de yüzde 64'ü aşarak sert bir yükseliş kaydetti.

Dilin Polat Tahliye Mi Olacak? Vücuduna Zarar Verdiği İddia Ediliyor Dilin Polat Tahliye Mi Olacak? Vücuduna Zarar Verdiği İddia Ediliyor

Bankalardaki TL cinsi mevduat yüzde 0,66 oranında düşüş gösterirken, yabancı para cinsinden mevduat ise yüzde 1,25 oranında azaldı. Toplam YP mevduatının içinde ise yerleşik kişilerin hesaplarında bulunan miktar dikkat çekti.

Tüketici kredileri ve ticari kredilerde de artışlar gözlendi. Mevduat bankalarındaki tüketici kredileri ve taksitli ticari kredilerdeki artışlar dikkat çekiciydi. Özellikle, tüketici kredilerinin büyük bir kısmının konut ve taşıt kredilerinden oluştuğu belirtildi.