İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hakkari'ye yaptığı ziyarette yoğun bir ilgiyle karşılandı. Bakan Yerlikaya'nın ziyareti sırasında vatandaşlar coşkulu bir şekilde karşılama göstererek sevgi gösterilerinde bulundular. Bu sevgi seli nedeniyle bazı noktalarda Bakan Yerlikaya'nın yürümekte zorlandığı gözlendi.

Ankara'da Suç Örgütü Soruşturması: 3 Emniyet Müdürüne Tutuklama Talebi Ankara'da Suç Örgütü Soruşturması: 3 Emniyet Müdürüne Tutuklama Talebi

Bakan Yerlikaya, Hakkari'ye gelir gelmez Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık ve diğer il protokolü üyeleri tarafından Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda karşılandı. Ardından Cumhuriyet ve Bulvar Caddeleri üzerinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Esnafların taleplerini dinleyen Bakan Yerlikaya ve beraberindekiler, yoğun ilgi nedeniyle bazı zor anlar yaşadılar.

Bir kuyumcu dükkanını ziyaret eden Bakan Yerlikaya, burada bir yaşlı kadınla sohbet etti ve ellerinden öptü. Yaşlı kadının beğendiği bir yüzüğü hediye eden Bakan Yerlikaya, daha sonra bir çiğköfte dükkanında basın mensuplarına çiğköfte ikram etti.

Bakan Yerlikaya, açık havada vatandaşlarla birlikte çay içti ve kent merkezini gezmeye devam etti. Yoğun ilginin olduğu bir tavuk dürümcüyü ziyaret eden Bakan Yerlikaya, çocuklara dürüm ikram etti. Daha sonra Hakkari Valiliği binasına geçen Bakan Yerlikaya, Vali Akbıyık ile bir görüşme gerçekleştirdi ve şeref defterini imzaladı.

Bakan Yerlikaya'nın Hakkari ziyaretine Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Hakkari İl Jandarma Komutanı Çoşkun Sel, Hakkari İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, vali yardımcıları, kaymakamlar ve diğer il protokolü üyeleri eşlik etti.