İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'nin billboardlarda sansür uyguladığı iddialarına yanıt verdi. İmamoğlu, "İstanbul'da Ekrem İmamoğlu üzerinden konuşmak ya da taş atmak bir prim yapmaya doğru gidiyor. Allah'tan alışığız. Bize atılan taşların hiçbir etkisi olmaz. Bize atılan taşlar havada güle dönüşür. Hiçbir zaman sorumluluğumuz haricinde hareket etmedik" dedi.

Akşener'in açıklamaları sonrasında gazetecilere konuşan İBB Başkanı, "Bizim öyle bir engelleme veya bu tarz bir girişimde bulunmayacağımızı en iyi kendilerini bilirler. Niye yaptığını bilmiyorum böyle bir açıklamayı. Bu işin sadece belediye kısmı yok, firma boyutu da var" şeklinde konuştu.

Enflasyon tahmini değişti... Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Enflasyon tahmini değişti... Memur ve emekli ne kadar zam alacak?

İYİ Parti'nin haftalık grup toplantısında konuşan Akşener, CHP'nin İstanbul, Ankara ve İzmir'de İYİ Parti'nin seçim pankartlarını engellediğini iddia etmişti. Akşener, konuyla ilgili olarak "İstanbul’dan şirkete bir telefon gelmiş. Peki telefonda, ne denmiş, biliyor musunuz? 'Bunları asmayacaksınız.' Üstelik, sadece İstanbul’da değil; Ankara ve İzmir’de de asılmayacakmış. Sonra da eş başkanlık deyince alınıyorlar" demişti.

İmamoğlu, bu iddialara karşı, "Bizim öyle bir engelleme veya bu tarz bir girişimde bulunmayacağımızı en iyi kendilerini bilirler. Niye yaptığını bilmiyorum böyle bir açıklamayı. Bu işin sadece belediye kısmı yok, firma boyutu da var" diyerek cevap verdi.