İmamoğlu'nun açıkladığı karar ile ilgili çarpıcı bir detayı Hürriyet'teki köşesinde paylaşan Selvi, Mart 2024'teki yerel seçimler için İstanbul için yeniden 'yola çıktığını' duyuran İBB Başkanının açıklamalarını, CHP liderinin herkes gibi TV’den canlı yayında öğrendiğini yazdı.

CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi

Ekrem İmamoğlu'nun aldığı karara ilişkin çok konuşulacak detayı paylaşan Abdülkadir Selvi, yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

''Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nun açıklamasını herkes gibi TV’den canlı yayında öğrendi. Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasında en son Ahlatlıbel’deki görüşmeden sonra ipler koptu. İmamoğlu, memleketi Tunceli’den Kılıçdaroğlu’nu cep telefonundan aradı ama Kılıçdaroğlu telefonu açmadı. “Cebinizi aradım ama cevap vermediniz. Evin numarasını da çevirdim” dedi. Kameralar önünde, canlı yayında zoraki bir görüşme yapmışlardı.
Siyasi geleneğe göre Ekrem İmamoğlu’nun bu açıklamayı yapmadan bir gün önce Kılıçdaroğlu’nu arayıp bilgilendirmesi gerekiyordu. Ama ikisi arasında köprüler atıldığı için bu mümkün olmadı."