İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Hırvat uyruklu uluslararası uyuşturucu karteli lideri Nenad Petrak'ın Üsküdar'da düzenlenen operasyonla yakalandığını açıkladı. İstanbul'da gerçekleştirilen "Kartel-2 Operasyonu" ile Petrak'ın ele geçirildiği belirtilirken, operasyonun özel harekât birimlerinin desteğiyle gerçekleştirildiği ifade edildi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, Petrak'ın Güney Amerika'dan elde edilen uyuşturucuyu Avrupa'ya dağıtan ve "Adriatica Operasyonu" kapsamında organize suç örgütünün başı olarak tanımlandığını belirtti. Petrak'ın kırmızı bültenle arandığına dikkat çeken Yerlikaya, "Ülkemizi ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden, zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız" dedi.

Ticaret Bakanı Bolat: Fahiş fiyatta kapatma cezası da uygulanacak Ticaret Bakanı Bolat: Fahiş fiyatta kapatma cezası da uygulanacak

Hırvatistan Yolsuzluk ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi’nin (USKOK) raporuna göre Petrak'ın dokuz ülkede faaliyet gösteren bir zehir taciri olduğu ve birçok insanı kendi suç örgütüne bağladığı ifade edildi. İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen operasyonun, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube, İstihbarat Şube, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlükleri tarafından başarıyla icra edildiği bildirildi.