Emekli maaşlarına temmuz zammı: İşte beklenen rakamlar Emekli maaşlarına temmuz zammı: İşte beklenen rakamlar

Esenyurt Belediyesi'nde düzenlenen etkinliklerde yaşanan skandal, CHP'nin HDP oyu almak uğruna nasıl değerlerinden vazgeçtiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Sarıkamış şehitlerini anma programında yer alan Atatürk posteri, daha sonra aynı salonda düzenlenen PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti kongresinde kaldırılarak yerine DEM Parti flaması asıldı.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un her iki programa katılması, yaşanan olayın daha da dikkat çekmesine neden oldu. Programlardan çekilen fotoğraflarda, ilk etkinlikte yer alan Atatürk portresinin ikinci etkinlik öncesinde kaldırıldığı ve yerine DEM Parti flamasının asıldığı görülüyor.

AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Burçak Uygun, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, DEM Parti'nin program öncesi Atatürk fotoğraflarını kaldırdığını, CHP yönetiminin ise bu duruma sessiz kaldığını belirtti. Uygun, CHP'nin HDP oyu için önce Türk bayrağını kaldırma, ardından Atatürk posterini değiştirme eğilimlerini, parti içindeki "değer" tartışmalarına taşıdı.