Rize'nin yüksek kesimlerinde, Çamlıhemşin ve İkizdere bölgelerinde toplam 31 köy yolunun ulaşıma kapanmasına sebep oldu. İl Özel İdaresi ekipleri, 18 personel ve 13 iş makinesiyle bu bölgelerde karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Karayolları ekipleri, Ovit Dağı Sivrikaya mevkisindeki tünel bölgesinde ve Ayder Yaylası'nda ulaşımın aksamaması için tuzlama ve kar temizleme çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Yol Açma Çabaları

Bölgede 18 personel ve 13 iş makinesiyle karla mücadele ediliyor. Ayder Yaylası'nda tuzlama çalışmalarının yapıldığı, Ovit Dağı'ndaki tünel bölgesinde ulaşımın aksamaması için yoğun çaba sarf edildiği belirtiliyor.

Artvin'de Kar Nedeniyle Kapalı Yollar 

Artvin'in Şavşat ve Borçka ilçelerinde toplam 19 köy yolu, kar sebebiyle ulaşıma kapalı durumda. İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, köy yollarının açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Şavşat-Ardahan kara yolu güzergahındaki Sahara Geçidi'nde ise kar ve buzlanma nedeniyle trafikte aksamaların önlenmesi için aralıklı tuzlama ve kar küreme çalışmaları yapılıyor.

İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde 28 polis yaralandı İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde 28 polis yaralandı

Turizm Merkezlerinin Durumu

Bölgedeki Atabarı Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Rize ve Artvin'in önemli turizm merkezleri olan Kafkasör Yaylası ile Borçka ve Şavşat'taki Karagöller de beyaz örtüyle kaplandı. Yoğun kar yağışı, bölgenin turizm aktiviteleri üzerinde de etkili oluyor, kayak ve kış sporları için cazibe merkezlerinin oluşumuna katkı sağlıyor.