Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin makro finansal istikrarının sağlamlaştığını belirten Şimşek, son dönemde Türk lirası varlıklarına artan talebin dikkat çekici olduğunu söyledi. Aynı zamanda, Orta Vadeli Programın hedeflerini başarıyla uygulayarak, firmaların dezenflasyon sonrasında uzun vadeli sermaye kaynaklarına daha güçlü bir şekilde erişim sağlanacağını belirtti.

İlaç raporlarıyla ilgili yeni karar alındı İlaç raporlarıyla ilgili yeni karar alındı

Bakan Şimşek, finansal okuryazarlık eğitiminin önemine vurgu yaparak, Orta Vadeli Programın sermaye piyasalarını derinleştirmeyi amaçladığını ve bu çerçevede Sermaye Piyasası Kurulu'nun yakın zamanda bir çalışma açıklayacağını ifade etti. Şimşek, borsaya olan katılımın artmasıyla birlikte, tüm vatandaşların finansal okuryazarlık konusunda desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Borsanın sağlıklı işlemesi için fiyat istikrarının önemli olduğunu vurgulayan Şimşek, birikimlerin yatırım, istihdam, üretim ve ihracata yönlendirilmesi için güçlü bir fiyat istikrarının sağlanması gerektiğini söyledi. Aylık enflasyonda yaşanan ivme kaybına değinen Şimşek, bu trendin devam etmesiyle sermaye piyasalarının önünün açılacağını ve ekonominin dünyaya oranla daha hızlı büyüyeceğini belirtti.

Son olarak, Türkiye ekonomisinin 2002'den bu yana önemli bir performans gösterdiğini ve Borsa İstanbul'un diğer benzer ülke borsalarına kıyasla biraz geride olduğunu belirterek, gelecekte Orta Vadeli Program çalışmaları ve sermaye piyasalarındaki adımlarla Türkiye'nin borsasının 1 trilyon doları zorlamayı hedeflediğini paylaştı.