Büyükşehir Belediye Başkanlığını AK Parti'den aday olan Mehmet Öntürk önde bitirdi.

Netlik kazanmayan verilere göre, Mehmet Öntürk 344 bin 765, CHP adayı Lütfü Savaş 340 bin 922 oy oranına sahip oldu. (Açılan sandık oranı: Yüzde 99,77 )

- Mehmet Öntürk Kimdir?

Mehmet Öntürk, 18 Mart 1970'te 'ın Kırıkhan ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Kırıkhan'da, lise eğitimini Kabataş Erkek Lisesinde bitiren Öntürk, Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü'nü tamamladı.

Kilolarca külçe altın, TIR'larla Türkiye'ye girerken yakalandı! Kilolarca külçe altın, TIR'larla Türkiye'ye girerken yakalandı!

Tarım sektöründe faaliyet yürüten aile şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığına devam eden Öntürk, Antakya Ticaret Borsası Başkan Yardımcılığı, 24, 25. ve 26. Dönem AK Parti Milletvekilliği ve ardından AK Parti İl Başkanlığı görevlerinde yer aldı.

Mehmet Öntürk, evli ve iki çocuk babasıdır.

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, il başkanlığı binasında şu açıklamlara yer verdi: "Cumhur İttifakı olarak yola çıktık. Biz birbirimize sımsıkı sarıldık ve sonuç itibariyle başardık" şeklinde konuştu.

31 Mart 2024 yerel seçimlerin ardından netlik kazanmayan verilere göre Hatay'da seçimleri Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, kazandı. Öntürk, Antakya ilçesinde yer alan il başkanlığı binasına gelerek partililerle bir araya geldi. Büyük bir katılımın olduğu görüşmede Öntürk, kendini destekleyen vatandaşlara açıklamalarda bulundu.

Hatay'ı yeniden ayağa kaldıracaklarını ifade eden Öntürk, "Cumhur İttifakı olarak yola çıktık. Biz birbirimize sımsıkı sarıldık ve sonuç itibariyle başardık. Kıymetli dostlarım biliyorsunuz ki biz Cumhur ittifakı olarak yola çıktık. Biz birbirimize sımsıkı sarıldıkça sonuç itibariyle başardık. Bundan sonra görevimizin ağırlığını ve sorumluluğunu biliyoruz. Hatay'ı yeniden ayağa kaldıracağız. Hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi ve hürmetlerimi sunuyorum" dedi.