İzzeddin Kassam Tugayları, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda, esir alınan Nurit Yitzhak ve Yocheved Lifshitz'i serbest bıraktığını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı

Söz konusu kişilerin daha önce bırakmak istediklerini öne süren Kassam Tugayları, İsrail'i "kendi esirlerine önem vermemekle" suçladı.

Mısır medyasına konuşan Kassam Tugayları’nın sözcüsü Ebu Ubeyde, “Katar ve Mısır'ın arabuluculuğuna yanıt olarak iki esiri serbest bıraktık” dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Sözcüsü Yossi Zilberman ise bu konuda henüz yorum yapmayacaklarını, İsrailli sivillerin sağ biçimde geri döndüğünden emin olduktan sonra, Başbakanlık himayesindeki "esirler ve kayıp kişiler dosyası" sorumlusunun konuyla ilgili açıklamayı yapacağını ifade etti.

Kassam Tugayları, esirlerin serbest bırakılması için İsrail'e koyduğu şartları Tel Aviv'in ihlal etmesine rağmen, sivilleri "insani ve sağlık gerekçeleriyle tek taraflı serbest bıraktıklarını" kaydetti.

Hamas, 20 Ekim'de, 59 yaşındaki anne Judith Tai Raanan ve 17 yaşındaki kızı Natalie’yi serbest bırakmıştı.

Ubeyde, 21 Ekim'de İsrail vatandaşı 2 sivili idaha nsani gerekçelerle serbest bırakmak istedikleri yönünde Katar'ı bilgilendirdiklerini ancak Tel Aviv'in bunu reddettiğini iddia etmişti. İsrail söz konusu iddiayı reddetmişti.