İran Cumhurbaşkanı Reisi hayatını kaybetti İran Cumhurbaşkanı Reisi hayatını kaybetti

Ahbap adlı insani yardım kuruluşunun başkanı ve ünlü müzisyen Haluk Levent, Kenya’nın başkenti Nairobi’de düzenlenen 2024 Sivil Toplum Konferansı'nda İsrail’in Gazze’deki eylemlerini kınayan bir konuşma yaptı.

Levent, İsrail’in Gazze’deki acımasız eylemlerini kınayarak, özellikle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya seslendi. Konuşmasında, Türkiye’den selamlar getirdiğini belirten Levent, sadece bir rock sanatçısı değil, aynı zamanda Ahbap yardım kuruluşunun kurucu başkanı olarak konferansta bulunduğunu ifade etti. Gazze’deki çocukların yaşadığı büyük tehdide dikkat çeken Levent, Ahbap kuruluşunun Gazze’ye insani yardım götürmeye çalıştığını ancak birçok engelle karşılaştıklarını söyledi. Ayrıca, Gazze’de yüzden fazla BM çalışanının hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Levent, konuşmasında Netanyahu’ya da seslenerek, Gazze’de binlerce çocuğun öldürülmesini nasıl haklı gösterebileceklerini sordu. İsrail hükümetini acımasız eylemleri ve ortaya çıkan insani kriz nedeniyle kınadığını ifade eden Levent, Gazze’deki savaşı protesto eden ABD ve Fransa’daki öğrenciler ile savaş karşıtı Yahudi toplumuna da desteklerini iletti.