Halkbank, memur ve kamu personellerine özel bir kredi kampanyası duyurdu. Bu kredi kampanyasında en dikkat çekici özellik, 3 ay erteleme seçeneği. Sadece bu da değil, sunulan kredi paketleri oldukça geniş bir yelpazede.

Kredi seçenekleri ve vade süreleri

Kredinin miktarına göre vade seçenekleri de değişiklik gösteriyor:

  • 50 bin lira için vade süresi 36 aya kadar.
  • 100 bin lira için vade süresi 24 aya kadar.
  • 100 bin liranın üzerinde kredi talep edenlere 12 ay vade seçeneği.

Bankanın kredi ile ilgili açıklamasında, "Kamuda çalışan müşterilerimizin tüm nakit ihtiyaçları için cazip faiz oranları ve bütçenize uygun geri ödeme seçenekleriyle sunduğumuz bireysel kredi ürünümüzdür." ifadeleri kullanıldı. Ödemeler ise aylık eşit taksitli, artan taksitli, azalan taksitli, 3 ayda bir eşit taksitli ya da serbest ödemeli olarak yapılabiliyor.

En çok dikkat çeken: 3 ay erteleme!

Özellikle 3 ay ertelemeli seçeneğin, kamu personelleri için oldukça cazip olduğunu söyleyebiliriz. 50 bin lira kredi çeken bir kamu personeli, kredisini 36 aya kadar vade ile kullanabiliyor.

Türkiye genelinde KPSS'siz 2711 güvenlik görevlisi alımı yapılacak Türkiye genelinde KPSS'siz 2711 güvenlik görevlisi alımı yapılacak

Kredi hesaplaması ve detayları

Kredi miktarı ve vadesine göre değişen oranlar mevcut. Örnek olarak, 50 bin lira kredi için seçilen 36 ay vade seçeneğinde, yüzde 3.75 faiz oranıyla aylık taksit 2 bin 973 lira olarak belirlendi. Yıllık faiz oranı ise yüzde 77.94. Kredi kullanıcıları, bu oranlar üzerinden ödemelerini gerçekleştirecekler.

Nasıl başvurabilirim?

Başvuru süreci oldukça kolay. İsteyenler Halkbank'ın resmi internet sitesi üzerinden, isteyenler mobil uygulama üzerinden, dilerseniz de en yakın Halkbank şubesini ziyaret ederek kredi başvurusunda bulunabilir.