Mardin'de bir hakim, öğretmen eşiyle yaşanan bir tartışma sonrasında okula gelerek iddiaya göre 3 öğrenciyi 5 polis aracıyla gözaltına aldırdı. Olay, şehirde geniş yankı uyandırırken, Cumhuriyet Başsavcısı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yaptı.

Artuklu ilçesinde bulunan Hacı Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu'nda görevli öğretmen N.Y. ile 3 öğrenci arasında yaşanan tartışma, öğrencilerin hakaret iddiasıyla şikayetçi olan öğretmenin eşi tarafından hakime aktarıldı. Hakim H.Y., iddiaya göre 5 polis aracı eşliğinde okula gelerek okul yönetimiyle görüştü. Ancak, okul yönetiminin izin vermemesi üzerine okul çıkışında 3 öğrenciyi gözaltına aldırdı.

CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi

Olayın duyulmasının ardından Mardin Cumhuriyet Başsavcısı M.A. yazılı bir açıklama yaparak, haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Açıklamada, hakim olan eşin, sadece destek olmak amacıyla okula gittiği ve polis memurlarının öğretmenin hakim olduğundan haberdar olmadığı ifade edildi. Başsavcı, yapılan haberlerin kamuoyunu yanıltıcı ve endişe yaratıcı olduğunu belirterek, TCK 217/A maddesi çerçevesinde soruşturma başlatılacağını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü de konuyla ilgili bir açıklama yaparak, yaşanan olayın öğretmen ve öğrenci arasındaki bir tartışmadan ibaret olduğunu vurguladı. İdari soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

DHA