Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan, kendisi hakkında ortaya atılan "işten çıkarttı" iddialarına yanıt verdi. Erol Erkan, "Böyle bir şey mümkün mü? Benim de bir kızım var. O da benim kızım sayılır. Bu tür bir komploya nasıl alet oldu, şaşırdım doğrusu” dedi.

Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak

Son günlerde Hafize Gaye Erkan'ın yönetimindeki Merkez Bankası'na yönelik eleştirilerin ardında ortaya çıkan iddialar, Erol Erkan'ı da hedef aldı. Erol Erkan, PD'ye yaptığı açıklamada, "Türkiye’de ekonomi ortamına güven tazelendi. Bir başarı süreci yaşıyoruz. ABD’deki görüşmelerdeki başarılı hava da bunun göstergesiydi. Ancak birileri düğmeye bastı ne yazık ki. Yalan haberleri, sistematik olarak devreye aldılar" şeklinde konuştu.

Erkan, "Güya ben Kübra hanımı tokatlamışım. Güya ben bir kadın çalışanı tokatlamışım diyerek bankada dedikodu çıkarılacak ve haber yapılacakmış. Böyle bir şey mümkün mü? Benim de bir kızım var. O da benim kızım sayılır. Bu tür bir komploya nasıl alet oldu, şaşırdım doğrusu” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Erol Erkan, Hafize Gaye Erkan'ın babası olarak kendilerine atfedilen iddiaların asılsız olduğunu belirterek, "Uğur Dündar'ın paylaştığı gibi, bu iftiraların kaynağının anlaşılacağına inanıyorum. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve aile olarak da yargı sürecini başlatacağız" dedi.

Uzzay U78T