Güney Kore'de ana muhalefet partisi Demokratik Parti'nin lideri Lee Jae-myung, Busan'da bir inşaat alanını ziyareti sırasında boynuna bıçakla saldırıya uğradı. Saldırı sonrasında Lee yere yığılarak kan kaybetti. Ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilerek hastaneye kaldırıldı.

Olay, Lee'nin Busan'ın Gadeok Adası'nda havalimanı inşa edilmesi önerilen alanı ziyareti sırasında meydana geldi. Basın mensuplarına açıklama yaparken saldırıya uğradı. Saldırganın, kendisine imza almaya yaklaşarak gerçekleştirdiği bıçaklı saldırı sonucunda Lee'nin boynunda yaralanma meydana geldi.

Araç sahibi olmak isteyenleri ilgilendiriyor: Sıfır ve ikinci elde fiyat artışı son bulacak! Araç sahibi olmak isteyenleri ilgilendiriyor: Sıfır ve ikinci elde fiyat artışı son bulacak!

Saldırgan, olay yerindeki polis ve Lee'nin destekçileri tarafından yakalandı. Polis, saldırganın 67 yaşında bir erkek olduğunu ve cinayete teşebbüsle suçlanacağını açıkladı. Bıçağın, saldırganın internet üzerinden satın aldığı 18 santimetrelik bir bıçak olduğu belirtildi.

Lee, olayın ardından bilinci açık bir şekilde hastaneye kaldırıldı. Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Lee'nin en hızlı şekilde tedavi edilmesi ve saldırının soruşturularak faillerin tespit edilmesi talimatını verdi. Saldırıyı kınayan Yoon, şiddetin hiçbir koşulda tolere edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Lee Jae-myung, Gyeonggi eyaletinin eski valisi olup 2022'deki başkanlık seçimlerinde Yoon Suk Yeol'a karşı yarışmış ve seçimi kıl payı kaybetmişti. 2022'den beri ana muhalefet partisi Demokratik Parti'nin liderliğini yapmaktadır.

Güney Kore, sıkı silahlanma yasalarına rağmen siyasi şiddet olaylarına sahne olmuştur. Lee'nin selefi Song Young-gil de 2022'de benzer bir saldırıya uğramıştı. Güney Kore'nin eski devlet başkanı Park Geun-hye de muhalefet lideri olduğu dönemde bıçaklanmış ve ameliyat geçirmişti. Bu olaylar ülkede siyasi çalkantılara neden olmuştur.