Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''1915 olaylarına ilişkin olarak her yıl 24 Nisan’da karşı karşıya kaldığımız saldırıların bu yıl da hız kesmeden sürdüğünü görmekteyiz.

Türk milletini hizaya getirmek, 100 yıl önceki hezimetlerinin bedelini ödetmek ve bu topraklardaki kadim varlığımızın meşruiyetini sorgulatmak üzere planlanan bu tezgahların hiçbir inandırıcılığı ve geçerliliği bulunmamaktadır.

Gerek tarihi dokümanlar gerekse görgü şahitleri 1915 olaylarının bir soykırım olmadığını haykırırken bütün tarihi gerçekleri yok sayarak bir dedikoduya sarılan ve bilgi kirliliği yaratarak kafaları karıştırmaya çalışanların amaçları açıktır.

Türk'ü tarih önünde mahkûm etme gafletine kapılanlar emellerine ulaşamayacaktır.Kendi tarihleri kara lekelerle, soykırımlarla dolu olanların Türk milletine kara çalma çabaları tam anlamıyla bir hezeyandır. Eğer kendi rezaletlerine ortak arıyorlarsa başka kapıya gitmelidirler.

Türk milletini 1915’de sözde soykırım yapmakla suçlayanlar daha 90’lı yıllarda Avrupa’nın tam orta yerinde Boşnaklara, Azerilere, Doğu Türkistan’da hala devam eden Çin zulmüne hangi vicdanla sessiz kalmakta, kör, sağır, dilsizi oynamaktadırlar!'' dedi.