Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çalışmak için belirli şartların sağlanması gerekiyor. Özellikle memur istihdamı ve idari teşkilat kadrolarının belirlenmesi sıklıkla araştırılan bir konu. Peki TBMM’de memur istihdamı nasıl yapılır? İdari Teşkilat kadroları nasıl belirlenir? İşte konuyla ilgili merak edilenler…

MECLİSTE MEMUR İSTİHDAMI NASIL YAPILIR?

Kurumumuza 6253 sayılı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatı Kanununun 29’uncu maddesinin yedinci ve sekizinci fıkralarına göre sınavla memur, sözleşmeli ve geçici personel alınabilmektedir. 28.06.2013 tarihli ve 28691 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ve https://www.tbmm.gov.tr/genser/ ilk_defa_atanacaklar_icin_sinav_yonetmeligi.pdf adresinde yer alan TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatında İlk Defa Göreve Başlayacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda sınav açılması halinde bu husus Resmi Gazete, günlük gazete ve internet aracılığıyla kamuoyuna duyurulacaktır.

İDARİ TEŞKİLAT KADROLARI NASIL BELİRLENİR?

İdari Teşkilatta, 6253 sayılı Kanunun 33’üncü maddesi gereğince norm kadro ilke ve standartları uygulanır. İdari Teşkilat hizmet birimlerinin görev ve sorumlulukları çerçevesinde gerekli personel sayıları ve bunlarda aranacak nitelikler norm kadro ilke ve standartları dikkate alınarak Başkanlık Divanınca belirlenir. Kanunun Geçici 4’üncü maddesinin ikinci fıkrası gereğince İdari Teşkilat kadrolarında çalışanların sayısı, unvanlar itibarıyla norm kadro sayılarına ininceye kadar bu unvanlı kadrolara atama yapılamaz.