Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamada alınmış olan önlem ve kararların en önemlisi şehir dışı seyahatlerin valilik iznine bağlanması oldu. Bu günden sonra valilik izni olmadan hiç kimse şehirlerarası seyahat edemeyecek. Bu akşam yapılan bu açıklamanın üzerine vatandaşlar, "

Şehir dışı seyahat izni valilikten nasıl alınır?

Nereye başvurmak lazım?" sorusunun yanıtını arıyorlar. İşte tüm merak edilen soruların yanıtı detaylarda...

Şehirler arası seyahat belgesi nasıl alınır?

Geçtiğimiz günlerde 65 yaş üstüne gelen sokağa çıkma yasağının üzerine bu kişiler için şehir dışına çıkarken seyahat belgesi almak zoruntu kılındı. Bu günden itibaren şehir dışına çıkacak olan her vatandaş yaşı fark etmeksizin şehirler arası olmak üzere seyahat izin belgesi almak zorunlu oldu. Eğer şehir dışına çıkmanız gerekiyor ise, bu durumlarda büyük şehirde yaşıyor iseniz yaşadığınız yerde bulunan kaymakamlığa gitmeniz gerekmektedir. Yaşadığınız yer büyükşehir değil ise valiliğe giderek seyahat için izin belgesi almanız gerekmektedir. Yetkililerden almış olduğunuz seyahat belgesini ise bağlı olduğunuz en yakın karakola giderek onaylatmanız gerekmektedir

.  Kendi arabamla gideceğim seyahat izin belgesine gerek var mı?

Eğer gideceğiniz kendi özel arabanızda 65 yaş üstü birisi olmayacak ise kendi arabanız ile şehir dışına çıkarken şehirler arası seyahat izin belgesi almanıza gerek yoktur. Fakat, yanınızda 65 yaş üstü biri olacak ise o kişi için seyahat belgesi almanız gerekmektedir. Bu işlemleri dikkate alıp uymadığınız taktirde cezai işlem ile karşılaşabilirsiniz. 

Şehir dışına gitmek için intenetten bilet aldım seyahat belgesi ne yapabilirim?

Şehir dışına çıkmak için intenetten alacağınız otobüs bileti için sizden izin belgesi istenmeyecektir. Fakat, eğer otobüs saati içerisinde seyahat etmek isterseniz şehir dışına çıkamazsınız. Bu nedenden dolayı şehir dışına çıkmak için alacağınız bileti almadan önce seyahat izin belgesi almanız daha yararlı olacaktır.

Şehir dışı şehirler arası seyahat izni şartları nelerdir?

Yeni gelen açıklamadan sonra kimse istediği zaman şehir dışına çıkamayacak. Bugünden sonra şehir dışına çıkacak olan vatandaşlar için seyahat izin belgesi zorunlu tutulacak. Korona ile mücadele kapsamında geçerli bir sebebinizin olması gerekir.