KAMUDANHABER- Bilindiği üzere MEB tarafından yayınlanan 2016 Yönetici Atama Yönetmeliğinde 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı sonunda 4 yıl görev süresini dolduduran müdür yardımcıların  görevlerinin ,müdürün istemesi halinde 4 yıl uzatılabileceğine dair madde  yer almıştı. Bu değişiklik sonrası Türk Eğitim Sen bu konuyu  yargıya taşıması sonrası  danıştay yönetmelikteki  bu maddenin yürütmesini durdurma kararı vermişti ve şuana kadarda bu konuda danıştay kesin kararını vermemiş durumda olup danıştayın bu konudaki  kararının verilmesi beklendiği için devam eden bir dava olarak sürmektedir.

Normalde bu konuda danıştay yürütmetmeyi durdurma kararı vermemiş olsaydı öncelikle +4 yılını dolduranlar için atamalar yapıldıktan sonra boş kalan yerlere Müdür yardımcılığı sınavı puanına göre atamalar yapılacaktı.  Bu gelişmeler yaşanırken  Eğitim İş tarafından Atatürk İlke Ve İnkilap konusunun sınavda yer alamadı için açtığı davada Eğitim İş Sendikasın  davasını haklı bularak müdür yardımcılığı sınavında  Atatürk İlke Ve İnkilap konusunda soru sorulması  gerektiği yönünde verdiği karar sonrası Müdür yardımcılığı sınavının iptali söz konu olmuştu .

Müdür yardımcılığı konusunda bu gelişmeler yaşanırken Müsteşar Yusuf TEKİN sınav puanlarına göre atamanın yapılacağını ve atamaların  2016 yılı yönetici görevlendirme kılavuzuna göre yapılacağını açıklayıp  sınav puanına göre atama takviminide twitter  hesabından paylaşmıştı. 

Müdür yardımcılığı sınavında yaklaşık olarak 17.000 öğretmen 70 puan ve üstü alarak tercih hakkı olduğu söylenmektedir ve  bu 17.000 öğretmen  atamalarda +4 yılını dolduran müdür yardımcıların yerlerininde kendilerine açılacağını düşünmektedir. Fakat 2016 Yönetici Atama Kılavuzuna göre bu yerlerin boş gösterilmesi bu durumda olanaksızdır çünkü  MEB  tarafından yapılan resmi açıklama "Yazılı sınav sonucuna göre müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı görevlendirme süreci aşağıda belirtilen takvim doğrultusunda 2016 yılı Yönetici Görevlendirme Kılavuzu çerçevesinde yapılacaktır."
 
MEB'in referans olarak gösterdiği Yönetici Atama Görevlendirme Kılavuzunun 2.15 Maddesinde kılavuzun yayınlanmasında önce açılmış ve davası eden eğitim kurumlarının münhal edilemeyeceği açık şekilde yer almıştır.

Yönetici Atama Görevlendirme Kılavuzundaki o Madde


2.15. Yöneticiliği münhal bulunan eğitim kurumlarından, yönetici görevlendirme işlemine yönelik olarak bu kılavuzun yayımından önce dava açılmış ve davası devam eden eğitim kurumları bu kılavuz kapsamında yapılacak görevlendirme dönemiyle sınırlı olmak üzere münhal ilan edilmeyecektir.  

Yukarda görüldüğü üzere sınava göre yapılacak olan müdür yardımcılığı atamalarında kılavuz gereği +4 yerlerin gösterilenyeceği açıkca ifade edilmiştir.

Bu haberimiz sonrası 17.000 öğretmenin bizlere hakaret edip böyle olmayacağını bizlerin taraf tuttuğunu  +4'lerin yerlerin açık gösterileceğini   bu şekilde yanlı bir yayın yaptığımıza dair  yorumlar yapacaktır.

Mebpersonel.com olarak bu konuda taraf olmadığımızı ve mevcut durumun kılavuzu bu şekilde olduğunu 17.000 öğretmene anlatmaktan başka bir amacımız yoktur mebpersonel.com olarak bizlerde 17.000 öğretmene  tüm eğitim kurumlarının sınav puanına göre  tercih için açılması gerektiğini düşünmekteyiz.

 Bu haberide özelikle bu konuya dikkat çekmek için siz değerli ziyaretçilerimize aktarmak gereği duyduk çünkü bu konuda MEB yönetici atama kılavuzunu referans gösterdiği için bu konuda  bir açıklama gereği duymamıştır. Bizlerin bugün müdür yardımcılığı sınav puanına göre atamalarda +4'lerin yerlerinin  açık gösterilecek şeklinde bir haber yapmamız 17.000 bin öğretmeni mutlu edebilir fakat yukarda anlatılan gerçeği değiştirmeyecektir.

Bu haberimiz sonrası 17.00 öğretmen bu gerçeği farkedip bu konuda MEB yetkililerine  +4'lerin yerlerinin tercihe açılması  için bir çalışma yapılması yönünde mesajlarını aktarmalarına aracı olabilir.

Son olarak olağanüstü bir dönemde geçerken olağan bir dönemde yapılan açıklamaları bir tarafa konup MEB 'daha radikal karar alıp atamaları farklı bir şekilde yapma ihtimali(mülakat) olduğunuda gözden kaçırılması gerekiğini düşünmekteyiz.

mebpersonel.com