Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir devlet okulunda çalışan öğretmen, özel okulda görev yapabilir mi?

Son dönemde özellikle İngilizce dersi için Milli Eğitim Bakanlığında çok açık olması, İngilizce Öğretmenliği mezunlarının atamalarının fazla olması, öğretmenlerin özel okullara ilgisini azalttı diyebiliriz.

Özel okullarda ortaya çıkan öğretmen eksiklikleri giderilmeye çalışılıyor. Bu eksiklikler giderilmeye çalışılırken devlet okullarında çalışan öğretmenlere teklifler olduğu öğretmen arkadaşlarımız tarafından dile getiriliyor.

Durum bu hâlde iken, devlet okulunda görev yapan bir öğretmen özel okulda çalışabilir mi?

“ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI KANUNU’na bakarsak;

Kurumlarda çalıştırılacak personel

MADDE 8 – İhtiyaç halinde, resmî okullarda görevli öğretmenlere asıl görevlerini aksatmamak ve aylık karşılığı okutmakla yükümlü bulunduğu haftalık ders saati sayısını doldurmaları kaydı ve çalıştıkları kurumların izni ile sadece okullarda, aylık karşılığı okutmakla yükümlü bulunduğu haftalık ders saati sayısının yarısı kadar ücretli ders verilebilir. (Mülga ikinci cümle: 1/3/2014-6528/14 md.)”

Görüldüğü üzere resmi okullarda görev yapan öğretmenler asıl görevi olan resmi okuldaki öğretmenlik vazifesini aksatmamak üzere aylık karşılığı okutmakla yükümlü bulunduğu haftalık ders saati sayısının yarısı kadar ders okutabilirler. Örneğin İngilizce branş öğretmeninin okutmakla yükümlü bulunduğu haftalık ders saati sayısı 15 olduğundan bunun yarısı 8 saat okutabilir.