Hangi Bankalar Emeklilere Kredi Veriyor?

Kredi almak isteyen emekli vatandaşlar, hangi bankalardan kredi alabileceğini araştırıyor. En düşük emekli maaşı 2020 yılında 1.400 TL’dir. Emeklilere bu miktar genellikle yetmediği için bankalardan kredi çekme yolunu seçmektedir.

Emekliler geçinemediği için bazen ek işlerde de çalışıyor ancak yine de yüklü miktarda paraya ihtiyaçları olabiliyor. Bankalar emekli maaşının düzenli olarak bir gelir kaynağı olduğunu bildikleri için genellikle kredi vermektedir. Bütün bankalar düşük faiz oranı ile kredi imkanı sunmaktadır.

Emeklilere Faizsiz Kredi Veren Bankalar Hangileridir? Aranan Şartlar Nelerdir?

Faizsiz kredi almak isteyen emekliler bankaları araştırıyor. Emeklilerden istenen ilk şart kredi notunun iyi olmasıdır. Kredi notu düşük olanlara kredi verilmemektedir. Emekliler için en düşük kredi notu 1300 olmalıdır. Bankalar bu şartın dışında bir de yaş şartı koymuştur.

Bazı bankalar 70 ve üzeri emeklilere kredi vermemektedir. Bazı bankalar 75 ve üzerine, bazıları da 80 ve üzerine kredi vermemektedir. Bankalardan kredi almadan önce bunları araştırmak gerekmektedir. aranan şartlara uyuyorsanız kredi çekebilirsiniz.

Emeklilere Kredi Veren Bankalar ve Uyguladıkları

Faiz Oranları -Qnb Finanbank:

%0, 99 -İş Bankası: %1, 14 -TEB: %0, 95 -

İş Bankası: %1, 14

-ING Bank: %0, 99

-Yapı ve Kredi Bankası : %1, 74

-Garanti Bankası: %1, 71

-Vakıfbank: %1, 12

-Ziraat Bankası: %1, 12

-Akbank: %1, 21

-Denizbank: %1, 09

-Fibabanka: %1, 29

-Enpara: %1, 86

-Altenatifbank: %1, 49

PTT Emeklilere Kredi İmkanı PTT, emekli vatandaşlara faizsiz şekilde kredi imkanı sunmaktadır. Özel bankalar ile anlaşmalı olan PTT, aracı görevi üstlenmiş ve emeklilere faizsiz kredi kampanyası başlatmıştır. PTT’nin anlaşmalı olduğu banka Aktifbank emeklilere kredi vermektedir. Faizsiz şekilde verilen bu kredinin maksimum değeri 30 bin TL olarak belirlenmiştir ve verilen bu kredi için uygulanan vade seçeneği de 60 aydır.

Emeklilere faizsiz kredi kampanyası PTT tarafından verilmektedir. Halkbank’tan Emeklilere Faizsiz Kredi Kamu bankalarından biri olan Halkbank, emeklilere faizsiz şekilde kredi vermektedir. 100 bin TL değerine kadar kredi veren banka emekliler tarafından tercih edilen bir bankadır.

100 bin TL kredi alımlarında düşük faiz uygulanmaktadır. Ancak bazı kredi miktarlarında faiz uygulanmamaktadır. Maaşa göre kredi limiti değişiklik göstermektedir ve faiz oranları da banka tarafından belirlenmektedir. Kuveyt Türk’ten Emeklilere Faizsiz Kredi Kuveyt Türk bankası da emeklilere faizsiz kredi veren bankalar arasında yer almaktadır. Banka 20 bin TL değerinde kredi vermektedir. 24 ay vade seçeneği de sunmaktadır.