Green Kart (Yeşil Kart) Nedir?
Ücretsiz ve başvuranlar arasından kura ile verilen Green Card (Yeşil Kart) Amerika Birleşik Devletleri'nde çalışma ve yaşama fırsatı sunuyor. 

C1-INEexz06ebWxg8HysfA
Her yıl Ekim ve Kasım aylarında Green Card başvuruları başlıyor. Bu yıl merakla beklenen başvuru süreci başlıyor. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) çalışma hakkı için işlemlerini gerçekleştirecekler için geri sayım başladı. DV Program 2025 çekilişi için başvurular alınmaya başlıyor.
İşte, 2023 (Yeşil Kart) Green Card başvuru sitesi, şartları, tarihleri, ücreti ve tüm detaylar...

Green card (yeşil kart) başvuruları ne zaman?

6519c60586b2441874b906df

DV Program olarak bilinen Green Card (Yeşil Kart) başvuruları 4 Ekim Çarşamba günü saat 19.00'da başlayacak. Son başvuru tarihi ise 7 Kasım 2023 Salı günü TSİ 20.00 olarak belirlendi.

Green card başvurusu nasıl ve nereden yapılır?

Green Card çekilişi için başvurular, DV Lottery resmi internet sitesi üzerinden ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilmektedir. DV Lottery resmi internet sitesinden (http://dvprogram.state.gov) Green Card başvurunuzunu yapabilirsiniz.

6519c5f886b2441874b906dd

Başvuru sitesi İngilizce olduğu için tüm aşamaların iyi anlaşılması ve doğru cevaplanması gerekir. Ayrıca Green Card başvurusu yapan kişiler, bilgilerini hatasız bir şekilde girmelidir.

Peki başvuru şartları nelerdir?

-Green Card başvurusu yapabilmek için en az lise mezunu olmak şart veya son beş yıl içinde uzmanlık gerektiren bir alanda en az 2 yıl çalışmış olmayı belgelemek gerekiyor.

-Başvurmak için 18 yaşın üstünde olma şartı aranıyor.

-Başvuruların mutlaka resmi web sayfası üzerinden yapılması gerekiyor. Posta veya elden başvuru kesinlikle kabul edilmiyor.

-Başvuru için istenilen fotoğraf verilen ölçülerle birebir uyumlu olmalı. 

-Başvuru formunu doldurduktan sonra verilen konfirmasyon numarasını iyi saklamak gerekiyor. Çünkü bu numarayı tekrar isteme şansınız bulunmuyor.

-Başvurmak için belli bir maddi güce sahip olmak gerekmiyor.

Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak

-Başvurmak için İngilizce yeterliliği istenmiyor.

-Evli çiftlerin başvurusu şanslarını ikiye katlayabiliyor, çünkü kazanan kişinin otomatik olarak eşi ve çocukları da Green Card sahibi oluyor.