Bugün gram altın, 1.220 TL seviyelerinden başlayarak sabah saatlerinde bir düşüş yaşadı ancak öğleden sonra toparlandı ve akşam saatlerinde 1.250 TL'yi aşarak rekor kırdı. Gün içerisinde en düşük 1.220 TL, en yüksek ise 1.251 TL seviyeleri görüldü.

Finansal hizmetler şirketi Standard Chartered tarafından hazırlanan bir rapora göre, altına yönelik talep Mart ayında arttı. Bankanın analisti Suki Cooper, Çin ve Hindistan'da altın fiyatının rekor seviyelere ulaştığını söyledi. Ancak, Cooper düzeltme beklentileri olduğunu belirtti ve analist raporda, altın için "iyi haberlerin" çoğunun erken fiyatlanmış olabileceği uyarısında bulundu.

Standard Chartered'ın raporunda ayrıca, Mayıs ayında 25 baz puanlık bir faiz artışı beklendiği ve yılın ilerleyen dönemlerinde 25 baz puanlık bir indirim izlenebileceği belirtildi. Analistler, altın konumlandırmasının önceki faiz döngüleriyle tam bir tezat oluşturduğuna dikkat çekti ve şu anki konumun, bir artış döngüsünün bu aşamasında şimdiye kadarki en yüksek seviye olduğunu vurguladılar.