Spor kulübünde iğrenç olay! Antrenör tutuklandı Spor kulübünde iğrenç olay! Antrenör tutuklandı

Gazze'de yaşanan trajik olayda, açlık ve yetersiz beslenme sebebiyle 10 yaşındaki Filistinli Yezen el-Kefarne'nin yaşamını yitirmesi, uluslararası kamuoyunda derin üzüntüye neden oldu. Yezen'in fotoğrafları, Gazze'deki insanlık dışı koşulları ve çocukların maruz kaldığı acıları gözler önüne serdi.

Yezen'in sağlık durumunun, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı abluka ve saldırılar sonucu giderek kötüleştiği belirtildi. Doğuştan yutma güçlüğü ve sindirim bozukluğu yaşayan Yezen, yumuşak gıdalar tüketebiliyordu ancak İsrail'in Gazze'yi zorla aç bırakmasıyla beslenme imkanları kısıtlandı ve durumu hızla kötüleşti.

Yezen'in fotoğrafları, bir zamanlar sağlıklı bir çocuk olan Yezen'in giderek eriyip bir deri bir kemik haline gelmesini gösterdi. Hastanede verdiği yaşam savaşını kaybeden Yezen, Gazze'deki çocukların yaşadığı açlık ve sefaletin sembolü haline geldi.

Yezen'in babası Şerif el-Kefarne, ailesinin İsrail saldırıları ve ablukası nedeniyle çocuklarına sağlıklı yiyecek temin edemediğini ve çocuklarının açlıktan ölümle yüz yüze kaldığını ifade etti. Acılı baba, dünyaya Gazze'deki çocukların yaşadığı zorlukları görmesi için çağrıda bulundu.

Yezen'in annesi ise oğlunun hastanede kaldığı süre boyunca sağlık durumunun hızla kötüleştiğini ve bu durumu görmekten büyük acı duyduğunu dile getirdi.