İmamoğlu ve Yavaş Bu Kez Rakip! Belediyeler Birliği'nde Başkanlık Krizi Çıkar Mı? İmamoğlu ve Yavaş Bu Kez Rakip! Belediyeler Birliği'nde Başkanlık Krizi Çıkar Mı?

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, bu yıl temmuz ayında konut dışı gayrimenkul satışlarının yüzde 60'a ulaştığını belirterek, "Her alanda olduğu gibi arsa piyasasında da düzenleyici kurumların denetimine ihtiyaç var" dedi. Faizlerdeki yükseliş nedeniyle konuta ulaşımın zorlaşmasıyla birlikte, vatandaşların daha erişilebilir arsa ve tarlaya yönelmeye başladığını söyleyen Timur, konut talebinin devam ettiğini ancak arz sıkıntısı yaşandığını ifade etti.

Timur, konut maliyetlerinin artması ve finansmana ulaşmanın güçleşmesi nedeniyle önümüzdeki birkaç yıl içinde talebin karşılanamayacağını öngördüklerini belirtti. Toplam yatırımın azalmasına rağmen arsa payının artmasıyla arsa satışlarının olumlu bir süreçten geçeceğini dile getirdi.

Arsa-tarla satışlarının konut satışlarını geçtiğini vurgulayan Timur, bu yılın temmuz ayında konut dışı gayrimenkul oranının yüzde 60'a ulaştığını söyledi. Bu dönemde toplam 1 milyon 617 bin 812 gayrimenkulün el değiştirdiğini belirten Timur, bunun 675 bin 327'sinin konut, 942 bin 485'inin ise büyük çoğunluğunu arsa ve tarlaların oluşturduğu konut dışı gayrimenkul olduğunu ifade etti.

Nef Arsa markasıyla altyapısı hazır arsa satışı yaptıklarını ve bu alanda öncü olduklarını kaydeden Timur, "İki yılda brüt 3,5 milyon metrekare arsa sattık. Sakarya'dan Assos'a, Beynam'dan Kaz Dağları'na, Çanakkale Köseler'den Dikili'ye, Ankara'dan Gaziantep'e geniş ve çeşitli projelerimiz aracılığıyla tüketicilere ulaşıyoruz. Yatırımcılar, daha uygun fiyatlarla arsa alarak ev yapma şansına sahipler. Ayrıca yüzde 0,99 oranında banka kredisi fırsatımız ve 24 aya varan vade seçeneklerimiz bulunuyor" dedi.

Timur, arsa işinde birçok aracı kurumun bulunduğunu, tüketicilerin dikkatli olması gerektiğini ve yatırım yapılacak bölgenin imar belgelendirmesine bakılması gerektiğini vurgulayarak, her alanda olduğu gibi arsa piyasasında da düzenleyici kurumların denetimine ihtiyaç olduğunu belirtti.