Fransız milletvekili Thierry Mariani, Avrupa Parlamentosu'nda Avrupa Birliği'ne sert sözlerle yüklenirken AB'nin Türkiye'nin mutlak gücü karşısında gözyaşı döktüğünü ve yetersiz kaldığını söyledi.


Türkiye'nin dış politikasında attığı adımlara ve yükselişine dair itiraf niteliğinde sözlerde bulundu.

 "Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki şeyden güç alıyor; Bizim güç kaybımız ve körlüğümüz" dedi.


Türkiye'nin büyük bir uygarlığın mirasçısı olduğunu ve Avrupa'dan çok farklı olduğunu söyleyen Mariani "Kimlik önemlidir. Politika da önemlidir" dedi.

Enflasyonun 18 Ayın Zirvesine Çıkması Bekleniyor Enflasyonun 18 Ayın Zirvesine Çıkması Bekleniyor


Mariani, "Türkiye'nin hamleleri Balkanlar'da, Afrika'da çıkarlarımıza hep ters düştü, ancak karşılık veremedik. Bu durum karşısında artık sızlanmak da boşuna" diyerek hem ülkesi adına hem AB adına sitemlerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en son seçimlerde "Batı'nın desteklediği adaylara karşı büyük bir zafer kazandığını" ifade eden Mariani;

"Şimdi güçlenmiş bir Başkan Erdoğan ile karşı karşıyayız. İlk olarak 2016 olaylarının ardından güçlendi. Geçtiğimiz mayıs ayında Batı'nın desteklediği tüm muhalefetlerin adayını yenerek güçlenen ve şimdi de Ukrayna'daki rolü ile uluslararası nüfuzunu artıran ve bizim çatışmadaki ideolojik politikamızla güçlenen Erdoğan'ın gerçek bir devlet başkanı olduğunu birçokları anlamıyor." dedi.photo_5807724953578094173_y